Kontakta oss

Besöksadress:

Kunggsgatan 8  KG10

 STOCKHOLM

 

Postadress:

Sigfox Sweden

Vesslevägen 28

181 45 LIDINGÖ

 

+46 (70) 6333350

press@iotsweden.net

Om oss

Sigfox Sweden vill hjälpa företag ansluta föremål till internet för att öka produktiviteten, snabba på beslutsprocesser, förbättra servicekvaliteten – helt enkelt lösa problem på ett billigt och uppkopplat sätt. Sigfox Sweden är grundat av svenska entreprenörer inom telekomindustrin och backas upp av svenska finansiärer inom hightech-branschen.

 • Facebook
 • LinkedIn

SIGFOX

Världens största nätverk för Internet Of Things

Sigfox Sweden är den första IoT-operatören i Sverige som tillsammans med franska Sigfox, världens ledande leverantör av nätverk för Internet of Things, bygger ett landsomfattande nätverk för IoT i Sverige.

De så kallade traditionella nätverken som mobiloperatörerna använder sig av, är inte byggda för de låga kommunikationskrav som Machine-to-Machine och IoT-applikationer behöver. Det företag eller kommun som vill ansluta saker till internet via dessa nätverk möts av höga priser, hög elkonsumtion och ett komplext system där uppkoppling av fysiska objekt till internet i slutändan kostar orimligt mycket pengar.

Det nätverk som Sigfox Sweden bygger är ett s.k. 0G-nätverk med exklusiv inriktning mot IoT med smal bandbredd, mycket låg elkonsumtion och alltigenom låga kostnader som följd. Det har dessutom en robust, inbyggd säkerhet och hög kapacitet.

För att det är den billigaste, minst elkrävande, enklaste och mognaste av alla IoT-teknologier som finns på marknaden. Det är också den enda som har landsomfattande utrullning och finns i 60 länder, varav de flesta länder i Europa, stora delar av USA (100 städer har täckning), Latinamerika (Brasilien, Mexiko, Colombia), Förenade Arabemiraten (Oman), Sydostasien (Taiwan, Hong Kong och Singapore) samt Australien och Nya Zeeland.

 

Fler fördelar med Sigfox:

 • Sigfox är specialister på området och helt fokuserade på M2M och IoT.

 • Sigfox erbjuder de mest konkurrenskraftiga kommunikationstjänsterna för M2M och IoT-applikationer.

 • Sigfox lösningar är fokuserade på M2M-applikationer med mycket lång livstid och använder så lite energi att din utrustning kan erbjuda pålitlig uppkoppling med bara ett litet batteri – upp till 20 år.

 • Sigfox nätverk är utformat för att minimera påverkan på miljön med små antenner (70 cm), extremt låg elförbrukning (både nätverk och på modemnivå) och extremt låg elektromagnetisk påverkan.

 • Sensorerna är enkla att integrera i ditt eget system med hjälp av kompakta, billiga och moderna lösningar som finns tillgängliga via Sigfox samarbetspartners.

 • Dataöverföringen är färdig för internet. Din data levereras direkt till ditt IT-system med hjälp av helt vanliga webbtjänster.

 • Trygg och säker anslutning varsomhelst. Trots att Sigfox-teknologin förbrukar väldigt lite el kan den ändå ansluta underjordisk utrustning på ett effektivt sätt. Sigfox nätverk har redan testats och fått godkänt för (affärs)kritiska applikationer och är designad för robust och säker kommunikation. Du kan kontrollera statusen på dina objekt varsomhelst och närsomhelst via Sigfox kontrollportal.
   

Det här är inte en framtidsvision, det här är verklighet. Sigfox extremt prisvärda lösning med extremt låg elförbrukning har redan börjat användas framgångsrikt i många M2M-/IoT-applikationer över hela världen.

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER